Hoe werkt het?

FIFA School Cup is hét PlayStation toernooi voor MBO ICT’ers in Nederland. Studenten door het hele land gaan met elkaar de strijd aan in een FIFA-toernooi voor de felbegeerde eerste plaats. De prijs? Een pro-gamer contract en 1.000,- euro.

Elke MBO ICT-student in Nederland kan zich hier gratis inschrijven vanaf 1 december 2017, mits zijn of haar school deelneemt. Van januari t/m mei 2018 reizen wij met de tour bus door Nederland om op de scholen een voorronde te spelen. De schoolwinnaars strijden tegen de andere finalisten tijdens de landelijke finale in mei 2018 op het InWork hoofdkantoor in Amsterdam.

Tijdens het toernooi op jouw school is ook een vertegenwoordiger van Stichting Verantwoord Gamen aanwezig. Hij zal vertellen over het leven als pro-gamer en de risico’s die daaraan verbonden zijn.

Setup

Format: 1 vs 1
Speelschema: poul & play offs bracket
Platform: Playstation 4
Lengte wedstrijd: 8 minuten

Hoe kan ik als school meedoen?

Doet jouw school nog niet mee? Elke MBO school met een ICT opleiding kan gratis meedoen. Stuur ons een mail. Wij nemen dan contact met je op.

Stichting Verantwoord Gamen

FIFA School Cup werkt samen met Stichting Verantwoord Gamen. Hun aanpak, op wetenschappelijke feiten gefundeerd, richt zich op de positieve en bewuste benadering van gamen. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan de waarde van een gezonde levensstijl en het volgen van een goede studie. In samenwerking met de FIFA School Cup organiseert Stichting Verantwoord Gamen een workshop voor de leraren van de deelnemende scholen over het toepassen van verantwoord gamen in de praktijk.

Meer informatie over de Stichting Verantwoord Gamen? Kijk op  www.verantwoord-gamen.nl 

Wat is een Pro-gamer contract?

Ben jij de absolute nummer 1 van de FIFA School Cup? Dan win je naast 1.000,- euro ook een pro-gamer contract. Maar wat is dat eigenlijk? ECV eSports, ambassadeur Stichting Verantwoord Gamen, biedt jou, als winnaar, de begeleiding die jij nodig hebt om op top niveau te kunnen spelen. Je ontvangt persoonlijke coaching en de unieke kans om samen met andere topspelers te trainen. ECV eSports is de beste organisatie in e-Sports en heeft een actieve gaming community in het binnen- en buitenland.

Meer info? Check www.ecvisualize.nl

Waarom organiseert InWork de FIFA School Cup?

InWork heeft bijna 1000 ICT’ers in dienst. Een groot deel daarvan komt rechtstreeks van school en heeft via InWork een leuke baan gevonden. Wij zijn nauw betrokken met het onderwijs en geven door heel Nederland gastcolleges over solliciteren en het bedrijfsleven. Tijdens onze schoolbezoeken hebben wij gemerkt dat FIFA een belangrijke rol speelt bij studenten. Om ook op een andere manier in contact te komen met de ICT-studenten organiseren wij de FIFA School Cup!

verantwoord gamen
InWork
ECV