FIFASchoolCup

INFORMATIE

Hoe werkt het?

Elke MBO ICT-student in Nederland kan zich gratis inschrijven vanaf 1 september 2016, mits zijn of haar school deelneemt. Van februari t/m mei 2017 reizen wij met de tourbus door Nederland om op de scholen een voorronde te spelen. De schoolwinnaars strijden tegen de andere finalisten tijdens de landelijke finale in mei 2017.
Tijdens het toernooi op jouw school is een vertegenwoordiger van de Stichting Verantwoord Gamen aanwezig. Hij zal vertellen over het leven als pro-gamer en de risico’s die daaraan verbonden zijn.

Hoe kan ik als school meedoen?

Doet jouw school nog niet mee? Elke MBO school met een ICT opleiding kan gratis meedoen. Laat het ons direct weten via fifaschoolcup@inwork.nl of via onze Facebook . Dan nemen wij contact met jou op.

Waarom organiseert InWork de FIFASchoolCup?

InWork heeft bijna 1000 ICT’ers in dienst. Een groot deel daarvan komt rechtstreeks van school en heeft via InWork een leuke baan gevonden. Wij zijn nauw betrokken met het onderwijs en geven door heel Nederland gastcolleges over solliciteren en het bedrijfsleven. Om ook op een andere manier in contact komen met de ICT studenten organiseren wij de FIFA School Cup!

Stichting Verantwoord Gamen

FIFASchoolCup werkt samen met de Stichting Verantwoord Gamen. Hun aanpak, op wetenschappelijke feiten gefundeerd, richt zich op het positief benaderen van gamen en het helpen van gamers om bewuster bezig te zijn met gamen. Het is gericht op onder andere evenwicht en balans in je leven rondom het spelen van games. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan de waarde van een gezonde levensstijl en het volgen van een goede studie. In samenwerking met de FIFA School Cup organiseert de Stichting Verantwoord Gamen een workshop voor de leraren van de deelnemende scholen over het toepassen van Verantwoord Gamen in de praktijk. Als ambassadeurs van de Stichting, draagt eSports Club Visualize tijdens de toernooien via haar leden de basis principes achter Verantwoord Gamen uit.
Meer informatie over de Stichting Verantwoord Gamen? Kijk op  www.verantwoord-gamen.nl 

Wat is een Pro-gamer contract?

Ben jij absolute nummer 1 van de FIFASchoolCup? Dan win je naast 1.000,- euro ook een Pro-gamer contract. Maar wat is dat eigenlijk? Bij E-Sports Club Visualize krijg jij de begeleiding die je nodig hebt om op top-niveau te kunnen spelen. Je ontvangt persoonlijke coaching en de unieke mogelijkheid om samen met andere topspelers te trainen. ECVisualize is de beste organisatie in e-Sports en hebben een actieve gaming community in binnen -en buitenland. Meer info? Check www.ecvisualize.nl